Cavitatie met Radiofrequentie

cavitatie

Cavitatie is een behandeling om af te slanken, door gebruik te maken van laagfrequente geluidsgolven (ultrasound) om vetcellen af te breken. Het is een alternatief voor liposuctie met als grootste verschil dat het geen chirurgische behandeling is. Cavitatie is een natuurlijk fenomeen op basis van laagfrequente echografie. Het ultrasone veld creëert belletjes in de vloeistof die de vetcellen omringen, die geleidelijk groeien en imploderen. Omdat de membranen van vetcellen niet het structurele vermogen hebben om de trillingen te weerstaan, breekt het effect van cavitatie ze gemakkelijk af, terwijl het vasculaire, zenuw- en spierweefsel ontzien wordt. Ultrasone cavitatie is GEEN methode om af te vallen, maar om het lichaam te vormen. De behandeling wordt gebruikt om hardnekkige vetophopingen te verminderen die gewoon niet verdwijnen met een dieet en lichaamsbeweging.

Het losgemaakte vet komt vervolgens in de bloedsomloop terecht en wordt opgenomen door de lever, nieren en spieren. De overtollige vetzuren en afvalstoffen die overblijven verlaten het lichaam op natuurlijke wijze.

RF of multipolaire radiofrequentie veroorzaakt een thermische reactie in het weefsel dat het natuurlijke genezingsproces van het lichaam stimuleert waardoor nieuw collageen wordt gevormd en de  elastinevezels van de huid er steviger uitzien en aanvoelen. De huid wordt consistent en uniform verwarmd zonder het risico op brandwonden.

Cryolipolyse

cryolipolise

De cryolipolyse-methode maakt niet-invasief gebruik van de hoge gevoeligheid van vetcellen voor kou en zet een natuurlijk reductieproces op gang.
Onze vetcellen zijn eigenlijk ontworpen om ons en ons lichaam van energiereserves te voorzien in tijden van honger. Bij afvallen of op dieet geven vetcellen hun inhoud op en krimpen.
Iedereen kent echter de zones van zijn lichaam waar vetkussens zich hardnekkig hechten (buik, benen, billen). Dit is normaal en wordt vaak genetisch veroorzaakt, omdat er een enorme hoeveelheid vetcellen in deze gebieden zijn, die door hun massa heldere kussentjes achterlaten, zelfs als ze leeg zijn.
De enige manier om van deze pads af te komen, is door het aantal vetcellen te verminderen.

Vetcelbevriezing of cryolipolyse maakt gebruik van het feit dat vetcellen extreem gevoelig reageren op kou en daardoor vernietigd kunnen worden. De vetcellen kunnen kristalliseren en vervolgens op natuurlijke wijze door het lichaam worden afgebroken.

Vacuümtherapie

Vacuümtherapie is een bindweefselmassage van de huid, onderhuid en het onderhuids bindweefsel. Het is uitermate geschikt voor de behandeling tegen cellulitis en striae. Het is op dit moment de meest succesvolle behandeling tegen cellulitis omdat vacuümtherapie de weefselblokkades die cellulitis veroorzaken behandelt en vermindert. In feite is het een soort huidgymnastiek die het bindweefsel structureert, de afvoer van afvalstoffen bevordert en de bloedsomloop en lymfevatenstelsel stimuleert. De circulatie wordt hersteld waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd, hierdoor kunnen ook andere klachten verdwijnen zoals obstipatie, vermoeide benen en gezwollen enkels en voeten. De huid en onderhuid krijgen een gezondere structuur, waardoor de huid straalt en zacht is.