We vlogen in november 2017 naar Los Angeles. Ik had in 2009 een prijs gewonnen maar vooraleer de prijs kon bekomen worden, gingen er jaren over heen. In 2017 bijvoorbeeld ging de  pret tot drie keer toe niet door maar laatst dus wel!
En wat was die prijs nu? Ik mocht een kijkje nemen bij de opnames van de B&B in de CBS studio’s in Los Angeles.
Het hotel voor ons uiterst kort verblijf lag tegenover het grote complex van CBS maar de afstanden in LA. zijn zo groot dat we de huurauto namen en er was op de parking een plekje voor ons gereserveerd.
 
Het ontvangst was allerhartelijkst en we mochten al meteen enige mooie cadeau’s bekijken die we na het bezoek mochten mee nemen naar huis. Eerst bezochten we de plek waar al de trofees waren uitgestald die B&B heeft gewonnen. Ik mocht de mooiste eens vast houden. Dan mochten we de rustplek bezoeken waar Ingo Rademacher - Thorne een ontbijt verorberde.  Dan kwamen we bij de schminkkamer, deze is groter dan onze woonkamer thuis en staat vol maquillage. Dan zagen we het kapperssalon met alles wat nodig is voor de kapsters. De ruimte, twee-hoog, waar alle kledij wordt bewaard, sneed de adem af wegens zo indrukwekkend. Met de trouwkledij die daar hangt kan je wel een heel jaar lang elke week trouwers aankleden!  Ook het kleed van dollerbiljetten hing er. Een unicum.
 
Dan doken we de studio in. Het is er zeer druk, maar tegelijk zeer stil. Er mag helemaal geen geluid gemaakt worden als er gefilmd wordt. De airco staat er hoog. We waren er om tien uur. Dan waren er al sinds drie uur in de ochtend, mensen aan het werk die het licht klaar maken. Er hangen wel duizenden lampen. De acteurs zelf beginnen om tien uur en werken op de middag door en hebben pas in de NM, zo rond 4 uur, lunchpauze. Iedereen  werkt dan nog een uur maar altijd werken ze tot de opnames van de dag klaar zijn.
 
Don Diamont, Jacqueline MacInnes Wood, Heather Tom, Ingo Rademacher, Katherine K. Lang, Jennifer Gareis, Scott Clifton, Darin Brooks, Lawrence St-Victor, Karla Mosley, Reign Edwards, Aaron D. Spears, Thorsten Kaye & Jacob Young waren op de set.
 
En Cathy Tomas was er ook voor haar werk. Ze was heel blij om mij terug te zien. Iedereen waren zeer vriendelijk.
 
De immens grote studio is zo opgedeeld dat er diverse scenario’s kunnen worden opgenomen. Na elke opname wordt er verhuisd naar een andere set waar de acteurs klaarstaan die daar een andere scène gaan spelen.  Alles moet perfect zijn opgesteld door de mensen van de materialen; het licht moeten zelden worden aangepast. Zo’n opname wordt geleid door een opnameleider. Een stem uit de studiokamers geeft al eens bijkomende richtlijnen en gestaag wordt de opname afgebroken en herhaald tot de opnameleider tevreden is.
 
Het is fantastisch om te zien hoe de acteurs zich geven. Het ene moment lopen ze rond zoals iedereen, bijten in een appel, lezen nog gauw ’s hun tekst door, maar zodra de camera’s lopen en de geluidsarm boven ze hangt, kunnen ze spontaan in wenen uitbarsten of zo erg boos worden, dat je er bang zou van worden. Dat is erg knap hoor, wat die acteurs presteren!
 
 
 
Zelf mocht ik mee verhuizen van de ene set naar de andere, kreeg ik snoepjes en fris water en die avond mocht ik als Belgische fan mee naar het restaurant waar Jacob Young - Rick, Ingo Rademacher - Thorne, Throsten Kaye - Ridge & John McCook - Eric samen kwamen voor een babbel met een dertigtal Amerikaanse fans. Het was er heel fijn maar vooral het bezoek aan de studio was een openbaring. Nu weet ik als ik naar B&B kijk, hoe het eraan toe gaat achter de schermen. Het is er  een wonderbaarlijke, perfect getimede wereld waar iedereen aan een serie meewerkt die de beste is ter wereld.
 
Dank aan iedereen die mij zo warm hebben ontvangen.
 
Joke Devos, LA 17/18 NOV 2017